Richard Kerris: Nokia Lumia PureView Akan Segera Launching

Richard Kerris, VP dari Worlwide Developer Nokia, mengatakan bahwa nokia lumia pureview akan launching “very soon” alias segera.

Dengan perjanjian microsoft memberikan semua algoritma windows phone ke nokia, maka nokia akan dengan cepat dan mudah menerapkan iterasi teknologi pureview ke windows phone, seandainya nokia menggunakan android saya yakin kita tidak akan melihat teknologi pureview diterapkan dalam waktu kurang dari 5 tahun karena google tidak memberi nokia izin semua algoritma android (makanya android dikatakan tidak murni open source spt meego atau symbian), tapi saya percaya di lumia pureview pertama ini, kameranya tidak akan sebaik nokia 808 (Sumber: neowin).

Ilustrasi (konsep)

Kira-kira “segera” yang dimaksud nokia itu seberapa cepat ya? Perkiraan saya nokia akan mengumumkan sesuatu di ajang Nokia World di bulan september mendatang, minimal akan mengumumkan ponsel dengan OS WP8nya, mudahan salah satunya adalah Lumia PureView. Sejauh ini rumor nokia lumia 910 dan nokia lumia 1001 lagi gencar diinternet, walaupun kemungkinan besar rumor itu fake, ada peluang benar juga mengingat nokia lumia 900 dulu bocornya juga dengan cara yang sama (sumber: wpu).

Follow twitter saya untuk berita lebih cepat dan lengkap ya: @adit38

Iklan

56 comments on “Richard Kerris: Nokia Lumia PureView Akan Segera Launching

  1. bener2 ‘hape banget’ tuh screenshot diatas, itu Lumia tipe berapa ya?

    setelah ngoleksi Symbian, saya skrg pake Blackberry, selanjutnya cobain Lumia dh.. tp yg Windows Phone 8 aja sekalian..

  2. buat penguna setia symbian jangn bersedih hati,walaupun blog ini gak ngulas symbian lagi.
    Maklum yg punya blog sekarang sudah mencintai wipi.hehehehe….
    Untuk menghibur penguna symbian,baru2 ini rhoma bieber feat soneta telah membuat lagu untuk user symbian berjudul”stop crying your heart out” dgn merk kaset tape nya heathen chemistry.
    Selamat mendengarkan!
    (wah,saya kok jadi kayak penyiar radio rusak ya,hehehehe)

  3. oya,buat penguna symbian yg beralih ke wp,rhoma bieber feat soneta juga membuat album untuk kalian yg berjudul”standing on the shoulder of the giants”
    bisa didengar lagu nya sunday morning call.
    Disiarkan langsung dari Nokia N8 FM,bersama DJ zaxroel.
    Hehehehe….

      • mungkin dulu juga dia pakai nokia,.belum coba lumia sih,.saya sudah meski minjem sehari,.satu kata keren tapi masih banyak yang perlu dibenahi,.lebih cocok buat orang yang punya atau kata lain memiliki uang lebih,.karena transfer file harus pake zune,.harus punya pc dong,.kirim lewat blutut gak bisa,.saat nelfon ada sms masuk tiba2 tuuuut,.overall cocok buat gantikan symbian saat wp 8 keluar,.pantesan anda bela mati matian tu lumia,.

  4. KLO DI AMRIK LUMIANYA MENDING KEJUAL 300RIBU UNIT ATO LEBIH RENDAH DARIPADA KEJUAL 3JUTA UNIT TAPI RUGINYA LEBIH BESAR 10X DAN MEMPERCEPAT KEBANGKRUTAN NOKIA!

  5. sip,bro ary….
    Saya ingin mengucap kan selamat menjalankan ibadah puasa bagi rekan2 yg muslim.
    Perbanyak amal ibadah untuk bekal diakhirat nanti ya.
    Hidup untuk mengumpulkan amal ibadah.
    Diakhirat nanti ALLAH swt gk akn pernah bertanya apakah engkau didunia pernah pake android,user symbian,iphone atau lagi nungguin Diakhirat nanti ALLAH swt gk akn pernah bertanya apakah engkau didunia pernah pake android,user symbian,iphone atau lagi nungguin Diakhirat nanti ALLAH swt gk akn pernah bertanya apakah engkau didunia pernah pake android,user symbian,iphone atau lagi nungguin Diakhirat nanti ALLAH swt gk akn pernah bertanya apakah engkau didunia pernah pake android,user symbian,iphone atau lagi nungguin wp8?
    Pertanyaan diakhirat nanti adalah,engkau pergunakan kemana hidupmu?
    Engkau punya harta,dari mana harta tsb engkau peroleh dan kemana engkau pergunEngkau punya harta,dari mana harta tsb engkau peroleh dan kemana engkau pergunEngkau punya harta,dari mana harta tsb engkau perol

  6. Nokia Lumia Limitation

    1. No true multitasking for 3rd
    party apps – they re frozen in the
    background.
    2. No Divx/Xvid video codec
    support. Zune will convert with
    loss of quality.
    3. No mass storage mode.
    4. No micro-SD card support.
    5. Only support up to 16GB
    storage .
    6. No filemanager. Directory
    system is totally opaque.
    7. Need Zune to transfer files.
    Zune will only transfer photos,
    videos & music. All other files
    need to email/upload to yourself.
    8. Your contact details are
    automatically uploaded to cloud
    service whether you like it or not.
    9. Limited to 800×480 resolution.
    10. Voice search is hardwired to
    Bing.
    11. Cannot use any MP3 file as
    ringtone except those with strict
    constraints.
    12. Cannot set static IP address so
    no connection to ad-hoc
    networks.
    13. No VPN support for this
    “corporate enterprise” phone.
    14. Cannot sync directly with
    Outlook without syncing to Cloud
    15. Totally closed OS, cannot
    sideload apps outside MS
    Marketplace.
    16. System font size cannot be
    changed.
    17. Images and photos cannot be
    renamed in the phone.
    18. Windows Live ID account
    cannot change country once set.
    19. No centralized notification
    page.
    20. Alarm clock cannot work when
    phone is turned off. All Nokia
    Symbian and Meego phones can
    do this.
    21. The idle screen is completely
    blank and cannot display time or
    notifications.
    22. Only photos allowed as email
    attachments, documents not
    allowed.
    23. Bluetooth does not have rSAP
    protocol which is the most
    common protocol for car audio
    streaming.
    24. Cannot stream audio from
    video to Bluetooth devices (No
    A2DP).
    25. No support for full on-device
    encryption required for secure
    applications like mobile banking
    and online payment.
    26. Cannot use Bluetooth
    keyboard.
    27. Cannot silence ringtone or
    alarm by flipping the phone.
    28. Very limited customization
    option.
    29. Cannot be upgraded to WP8
    (Apollo)
    USABILITY ISSUES
    30. No always visible status bar for
    battery life, signal strength, carrier,
    2G/3G wi-fi, Bluetooth on.
    31. Taskmanager has no option to
    shut down apps you don’t want
    running in the background.
    32. Search and Back button
    cannot be de-activated in apps or
    games and easily touched by
    accident which interrupt your user
    experience.
    33. Lockscreen need to be
    activated to show missed call/sms
    notification.
    34. No way to close an app except
    pressing back button all the way to
    the first screen.
    35. Tiny fonts in messages is very
    hard to read for those over 45.
    36. Playlist can only be edited
    when you are playing it. Adding
    songs is unintuitive and difficult.
    37. Unable to read long names in
    audio and video playlist as they
    get cut off
    38. Permanent search button is
    mostly useless as it only brings up
    Bing for web search and cannot
    search for documents and media
    in the phone
    39. Cannot close music player, can
    only pause. Music player on
    lockscreen will stay until you
    reboot. Be careful not to touch it
    in a meeting.
    40. No draggable progress bar for
    current track playing and no
    indication which track in an album
    is currently playing
    41. Cannot lock screen orientation.
    42. Online and phone contacts are
    mixed together with no ability to
    filter.
    43. Cumbersome dialing with no
    smartdial. Not able to enter
    alphabets into dialler for name
    lookup.
    44. Cannot save draft sms
    messages.
    45. Call history only show phone
    number type. If a contact has
    multiple phone nos. for a type the
    number used is unknown.
    46. Cannot recognize phone
    numbers in sms or email to save
    or use as calling number.
    47. Text messages can only be
    deleted one by one or the whole
    thread.
    48. Cannot select multiple pictures
    for deleting, sending or uploading.
    They must be done one at a time.
    49. Clicking on the Me Tile doesn’t
    take you directly to your
    notifications it takes you to your
    profile, a serious usability blunder
    50. Apps are listed alphabetically
    with no way to group by category.
    Can be hard to find if you don’t
    remember the name.
    51. Calendar scheduler has no
    weekly view and monthly view is
    non-zoomable.
    52. No peak time/off-peak time
    scheduling for email downloads to
    prevent unnecessary email
    downloads at overnight.
    53. If both wi-fi and data
    connection are available which
    one it chooses to use is
    unpredictable. User experiences
    don’t agree with Microsoft that it
    “typically” choose wi-fi over 3G.
    FEATURE LIMITATIONS
    54. No video call.
    55. No haptic feedback for
    keyboard.
    56. No Swype.
    57. No flashplayer support.
    58. No support for Java apps.
    59. No call recording or app to do
    it.
    60. No call blocking or app to do it.
    61. No screenshots or app to do it.
    62. No auto wallpaper changer
    and no app to do it.
    63. Totally locked down os means
    apps which interact directly with
    hardware not allowed. This
    excludes a whole range of useful
    apps
    64. No equalizer for Zune music
    player.
    65. FM radio doesn’t work on
    speaker.
    66. IE browser has no text reflow,
    no download capability and no
    offline reading.
    67. No 3rd party browsers allowed
    except those based on IE.
    68. Volume up/down buttons
    cannot be used to zoom in
    camera (sign of an immature os)
    69. Cannot open zip or rar files
    received as email attachment.
    70. Cannot send or receive video
    by MMS.
    71. Office Mobile has much less
    features than 3rd party Office
    editors like SmartOffice,
    QuickOffice and Polaris. Shame on
    you, Microsoft!
    72. No native Google maps and
    Bing maps is useless for most
    countries outside U.S.
    73. Email time stamp does not
    show the year.
    74. Wide difference in apps
    availability in different markets and
    users locked to one market.
    75. Not all Bing features available
    outside U.S.
    DUMB AND DUMBER
    76. One volume control for all
    functions including media
    playback, ringtones, alarms,
    notifications.
    77. Wi-fi disconnects when screen
    sleeps. Too bad if you are in the
    middle of a download.
    78. If you receive a text message
    when talking on the phone an
    audio alert will blast your ear at
    the full volume set. All other
    phones will give a soft beep.
    79. Can only enter one mobile
    phone no. for each contact.
    Mobile nos. entered in other fields
    will not accept sms.
    80. Cannot send/receive MMS
    without enabling 3G data
    connection. MMS does not use 3G
    data.
    81. Phone cannot be charged
    when off.
    82. Need to be plugged in to wall
    charger to sync wirelessly (a funny
    definition of wireless).
    83. Oversized fonts for headings
    waste screen space and result in
    low information density
    84. Phone will wake up and
    display sms content on lockscreen
    when locked – a privacy violation.
    85. Phone can be rebooted
    without entering security code.
    FEATURES EVEN DUMB PHONES
    HAVE BUT WP7.5 DOESN’T
    86. No bluetooth file transfer.
    87. Cannot handle USSD codes
    necessary for prepaid users to
    obtain services.
    88. Cannot filter call history into
    Missed Calls, Received Calls,
    Dialled Calls, Recent Calls, etc
    89. No way to backup or export
    call history
    90. Cannot show call duration in
    call history.
    91. No way to edit MMS profile to
    work with a carrier in the OS.
    Need an app which is not
    available in all markets.
    92. Call history does not group
    calls by contact.
    93. Call history does not show the
    time of call for calls older than
    current day.
    94. Cannot set custom sounds for
    different types of notifications.
    95. No ringer profiles.
    96. No silent option (no vibrate
    and no ring) from ringer menu.
    Need a trip to settings and
    another trip to revert.
    97. Cannot send/receive contact
    as a csv file.
    98. Cannot backup sms to PC.
    99. Cannot save contact to SIM
    card.
    100. Cannot change alarm ring
    tone or use a MP3 file.
    101. Cannot set alarm snooze
    interval.

    SADARLAH

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s